Arizatespitcihazi.com sitesinde, hızlı ve güvenli bir şekilde arıza tespit cihazlarına ulaşabilirsiniz . Tıklayarak alışverişe başlayın.

Close
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Tüm Kategoriler
    rocket

    TNT / DHL

    WORLDWIDE SHIPPING
    tech_support

    REMOTE SUPPORT

    CLICK HERE
    best-seller

    TRUSTED SHOPPING

    100% CUSTOMER HAPPINESS
    Filters
    Para Birimi
    Ara

    ADAS nedir? ADAS alt sistemleri nelerdir?

    ADAS nedir? ADAS alt sistemleri nelerdir?

    ADAS Nedir? ADAS Alt Sistemleri Nelerdir?

    ADAS (Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri) Teknolojileri, araç elektroniğinde en hızlı büyüyen sistemlerden biridir.

    ADAS, günümüz teknolojisine sahip araçlarda otonom sürüş öncesi sürücünün ve çevrenin güvenliğini sağlayan araç üzerinde bulunan yazılım ve donanım sistemidir.

    Teknoloji geliştikçe otomotiv sektörü de gelişme göstermektedir. Otomotiv endüstrisi geliştikçe sürücüsüz araçlara talep artmıştır.

    Artan bu talep üzerine üreticiler araçları tam otonom hale getirmeyi hedeflemektedir.

    ADAS teknolojileri araçtaki sensörler, kameralar ve radar sistemleri ile entegre çalışır. Ayrıca araç üzerinde bulunan merkezi ECU (elektronik kontrol ünitesi) sistemi sayesinde bu sensör ve kamera sistemlerindeki verileri işler ve aynı zamanda aracın sürüş güvenliğinin kontrolünü sağlar.

    ADAS sistemlerine sahip araçlar, belirli nesnelere duyarlı olabilir, sürücüyü tehlikeli yol koşullarına karşı uyarabilir ve belirli durumlarda yavaşlayabilir veya aracın hızını durdurabilir.

    Günümüzde ADAS teknolojilerine güç veren beş bileşen şu şekildedir:

    1- Sensörler: Sensörler, belirli bir duruma bağlı olarak araçta güvenlik önlemi almak için kullanılır. Ancak sensörler tek başına araçta tam bir güvenlik sağlayamaz. Bu nedenle, güvenliği artırmak ve sürücünün performansını iyileştirmek için birden fazla sensöre ihtiyaç duyulur.

    2- Yazılım: Yazılım, araçtaki donanım işlevindeki en önemli bileşendir. Otomotiv endüstrisindeki şirketler yazılıma güveniyor. Şirketler, ADAS sistemlerinin yazılımla daha etkili olduğunu düşünüyor. Ayrıca bulut, mobilite, yapay zeka gibi dijital teknolojilerin de şirketler tarafından kullanımının artacağı düşünülmektedir.

    3- Aktüatörler: Aktüatörler, ADAS sistemlerinin araçtaki elektrikli bileşenlerle sorunsuz çalışmasını sağlar. Şirketler, araç sensörlerindeki verileri analiz edebilir. Ayrıca ADAS teknolojisi aktüatörlerin durumuna göre karar verebilmektedir. Örneğin, aktüatör sistemi elektrikli direksiyon, otonom hızlanma ve otonom frenlemeye kadar her şeyi destekler.

    4- İşlemciler: ADAS teknolojilerindeki işlemciler, araç ortamının gerçek zamanlı 3B uzamsal modelini oluşturmak için ortamdan yakınlık veya tehdit düzeylerinin hesaplanması gibi birçok işlemde kullanılır.

    5- Haritalama sistemleri: Haritalama sistemleri, bir araçtaki konumu yönetmek için sensörler aracılığıyla coğrafi ve altyapı bilgilerini toplar, günceller ve depolar.

    ADAS teknolojileri, sürücülere daha konforlu ve daha güvenilir bir sürüş deneyimi sunuyor. Örneğin, ADAS teknolojileri sürücülere Uyarlanabilir hız sabitleyici, Otomatik park etme, Otomotiv navigasyon sistemi, Kör nokta algılama sistemi, Şeritten ayrılma uyarı sistemi, Lastik basıncı izleme, Çevre görüş sistemi ve Akıllı hız uyarlaması gibi özellikler sunar.

    ADAS teknolojileri, dünya çapında yollarda sürücülerin güvenliğini artırmayı amaçlamaktadır. ADAS teknolojileri sayesinde sürücüler uyku hali, dikkat dağınıklığı gibi durumlarda uyarılarak sürücülerin sürüşe odaklanması sağlanır.

    Ayrıca ADAS teknolojileri, belirli bir aracı kullanan sürücülerin yüzünü tanımlayabilir ve sürücünün yaşını ve cinsiyetini tahmin edebilir.

     

    Yorumunuzu bırakın
    ShippingBanner