Arizatespitcihazi.com sitesinde, hızlı ve güvenli bir şekilde arıza tespit cihazlarına ulaşabilirsiniz . Tıklayarak alışverişe başlayın.

Close
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Tüm Kategoriler
    rocket

    TNT / DHL

    WORLDWIDE SHIPPING
    tech_support

    REMOTE SUPPORT

    CLICK HERE
    best-seller

    TRUSTED SHOPPING

    100% CUSTOMER HAPPINESS
    Filters
    Para Birimi
    Ara

    Elektrikli Araçların Çalışma Mantığı Nedir?

    Elektrikli Araçların Çalışma Mantığı Nedir?

    Elektrikli Araçların Çalışma Mantığı Nedir?

    Full elektrikli araçlar, çalışma mantıkları itibariyle diğer araç modellerinden ayrılırlar.

    Full elektrikli araçlarda içten yanmalı motor yerine elektrik motoru bulunur. Bu araçlar, diğer araçlar gibi yakıt olarak fosil yakıtları kullanmaz, Elektrikli araçların içinde büyük bir batarya vardır.

    Bu batarya elektrikli araç şarj ekipmanları ile birlikte şarj edilir. Elektrikli araçlar elektrikle çalıştığı için bu araçlarda egzoz borusu bulunmaz ve egzoz salınımı yapmaz.

    Elektrikli araçlarda yakıt deposu, yakıt pompası gibi yakıtla ilgili bileşenler yoktur.

    Elektrikli araçların diğer araçlardan farkı kısaca anlattım. İsterseniz elektrikli araçların çalışması için hangi temel bileşenlere sahip olduğuna bir göz atalım.

    Full elektrikli araçlarda bulunan temel bileşenler nelerdir?

    Batarya: Elektrikli araçlarda batarya, araçtaki tüm bileşenlere güç sağlamak için gereken elektriği sağlar. Araçtaki en önemli parça olduğunu düşünebilirsiniz.

    Şarj Noktası: Şarj noktası sayesinde araçtaki bataryanın şarj edilmesi için araç şarj cihazına bağlanabilir.

    Konvertör: Araçta bulunan konvertörler sayesinde araca gelen yüksek voltajlı DC güç, aracı çalıştırmak ve aküyü şarj etmek için gereken DC güce dönüştürülür.

    Elektrik Motoru: Elektrik motoru, aküden gelen gücü kullanarak tekerleklere güç verir. Bazı araçlarda hem sürüş hem de iç ısıtma özellikleri için bir jeneratör bulunur.

    Şarj Cihazının Araca Girişi: Bu bileşen sayesinde şarj noktasından gelen AC akım, akünün şarj edilmesi için DC akıma dönüştürülür. Ayrıca şarj sistemi ile bağlantı kurar ve şarj olurken akünün voltaj, akım, sıcaklık gibi durumlarını izler.

    Kontrolör: Bu bileşen, batarya tarafından sağlanan elektrik enerjisinin akışını yöneterek elektrik motorunun hızını ve ürettiği torku kontrol eder.

    Soğutma Sistemi: Bu bileşen motorun, kontrolörün, akünün ve diğer tüm bileşenlerin uygun çalışma sıcaklığında kalmasını sağlar.

    Şanzıman (Elektrikli): Şanzıman, elektrik motorundan gelen mekanik gücü aktararak tekerlekleri hareket ettirir.

    Elektrikli araçlarda elbette daha birçok elektronik bileşen bulunmaktadır. Ancak yukarıda belirtilen tüm bileşenler elektrikli araçların çalışması için gereken temel bileşenlerdir.

     

    Yorumunuzu bırakın
    ShippingBanner