Arizatespitcihazi.com sitesinde, hızlı ve güvenli bir şekilde arıza tespit cihazlarına ulaşabilirsiniz . Tıklayarak alışverişe başlayın.

Close
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Tüm Kategoriler
    rocket

    TNT / DHL

    WORLDWIDE SHIPPING
    tech_support

    REMOTE SUPPORT

    CLICK HERE
    best-seller

    TRUSTED SHOPPING

    100% CUSTOMER HAPPINESS
    Filters
    Para Birimi
    Ara

    En iyi teşhis aracı nasıl seçilir?

    En iyi teşhis aracı nasıl seçilir?

    OBD ve OBD-II nedir?

    Yerleşik arıza teşhisi, aracın kendi kendine teşhis ve raporlama kabiliyetine atıfta bulunur. Araçta teşhis, araç sahibini veya teknisyeni araç alt sistemlerinin durumu hakkında bilgilendirir.

    OBD'nin ilk versiyonları bir sorun oluştuğunda bir arıza gösterge ışığı yakar ancak sorun hakkında hiçbir bilgi vermez.

    Modern OBD uygulamaları, bir teknisyenin arızayı tanımlamasına ve yerini belirlemesine ve araçtaki arızaları çözmesine olanak tanıyan standartlaştırılmış bir dizi arıza teşhis koduna veya DTC'ye ek olarak gerçek zamanlı veri sağlamak için standartlaştırılmış bir dijital iletişim portu kullanır.

    OBD, araç arıza tespit verilerini almak için çoğu binek ve hafif hizmet aracında kullanılan standart protokoldür. Veriler bir aracın elektronik kontrol üniteleri tarafından sağlanır.

    Otomobil üreticileri arıza tespit kodları için kendi standartlarını oluşturmaya başlar. Dolayısıyla, her araç üreticisi DTC'leri araçtan okumak için kendi DLC'sini, DTC tanımlarını ve prosedürünü kullanır. İlk sistemler bu kodları genellikle Arıza Gösterge Lambası (MIL) veya Kontrol Motoru Işığı gibi göstergeler aracılığıyla okurdu.

    OBD-II, üreticiler tarafından üretilen bu arıza teşhis kodlarını standartlaştırmak için icat edilmiştir. Bu standardizasyon sonucunda, tek bir cihaz her türlü aracı tarayabilmektedir. OBD-II arıza teşhis kodları 4 hanelidir ve ilk haneleri bir harf içerir. Bu harfler bir alt sistemi belirtir. P motor ve şanzıman için kullanılır, B gövdeyi, C şasiyi ve U ağı ifade eder.

    Diagnostik aleti nedir?

    Diyagnoz aletleri yukarıda bahsedilen bu standartlaştırılmış DTC'lerin kodunu çözen cihazlardır.

    Temel arıza tespit cihazları size P0101 gibi 5 karakterli bir kod verir, tanımını almak için aracınız için standart bir DTC listesine veya veritabanına ve referans materyaline bakmanız gerekir.

    En yeni arıza tespit cihazları size bu 5 karakterli kodların tanımını verir, örneğin P0101- Kütle Hava Akışı devresi veya sensör arızası.

    Sorunu çözdükten sonra bu kodları okumak yeterli değildir, bu kodların araç hafızasından silinmesi gerekir. OBD-II'den önce kullanılan araçlardaki erken nesil OBD sistemlerinin çoğu, akünün fişini çekerek arıza kodunu silebiliyordu.

    Voltaj kaybı geçici hafızayı siler, Kontrol Motoru Işığı sönerdi. Ancak sorun çözüldüğünde ışık tekrar yanar ve arıza kodları sıfırlanırdı.

    Ancak en yeni OBD sistemlerinde güç kaynağı kesilse bile DTC'ler kalır. Arıza kodları, bir arıza tespit tarama aleti ile silinene kadar saklanır.

    En iyi arıza tespit cihazı nasıl seçilir?

    Teknik Destek: Diyagnostik aracınız ne kadar iyi olursa olsun, iyi bir teknik destek mihenk taşıdır.

    Zamanında Güncellemeler: Bir arıza tespit aracı ancak güncellemeleri kadar iyi olabilir. Veritabanını ne sıklıkla güncellediğini kontrol edin. Yeni sorunları, özellikleri ve düzeltmeleri güncellemesi çok uzun sürerse, kötü teşhis koymanıza neden olabilir.

    Mobilite: Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte teknisyeninizi bir masaüstüne bağlamanıza gerek kalmadı. Günümüzde arıza tespit yazılımlarının çoğu bulutta barındırılmaktadır.

    Dayanıklılık: Bildiğiniz gibi garajlar gerçekten kirli ve tehlikelidir, aletiniz dayanıklı olmalıdır ve bir başka dayanıklılık parametresi de pil ömrüdür. Şarj etmeden kaç gün veya saat çalışabileceğini kontrol etmeniz gerekir.

    Maliyet: Yatırımınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu cihazlar b2b çalışır ve paranızı geri vermek zorundadır.

    Yorumunuzu bırakın
    ShippingBanner