Otomotiv Cihazlarında Endüstri 4.0 Uygulamaları
Otomobil Sektöründeki Gelişmelerden Biri Olan Araç Diagnostiğinde Endüstri 4.0 Uygulamaları
Günümüzde her alanda hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelerin yaşandığı alanlardan biri de otomotiv sektörüdür. Otomotiv endüstrisi için araç diagnostiği çok önemli olduğu için bu alanda büyük adımlar atılmaktadır.
EOBD teknolojisi ortaya çıktıktan sonra, araç tanılama bu endüstri için çok önemli kavramlardan birisi haline gelmiştir.
Bunun için araç arıza tespiti de oldukça önemlidir. Araç tanılama alanındaki en büyük gelişmelerden biri 'Otomotiv Tanılamada Endüstri 4.0' çalışmasıdır. Bugünkü yazımızda bu konu hakkında konuşacağız.
Araç Diagnostiği Endüstri 4.0 Uygulaması Nedir?
Araç arıza teşhisinde Endüstri 4.0 çalışması ile 'uzaktan arıza çözümleri' kısacası 'uzaktan teşhis' kavramı hayatımıza girmiştir.
Araç arıza tespitinde endüstri 4.0 çalışmasıyla birlikte hayatımıza giren uzaktan teşhis özelliği, adından da anlaşılacağı gibi otomobilleri uzaktan kontrol etme şansı sunmaktadır.
Araç arıza teşhisinde endüstri 4.0 çalışması ile hayatımıza giren uzaktan teşhis hem ustalara hem de müşterilere büyük kolaylıklar sağlıyor.
Bazı uzmanlar atölyelerinde karşılaştıkları sorunların çözümünde sıkıntılar yaşamaktadır. Benzer durumlarda araçların başka bir servise gitmesine gerek kalmaz, başka bir uzman araca uzaktan bağlanıp sorunu çözebilir. Bu da hem zaman hem de maddi açıdan büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Uzaktan Arıza Teşhis Çalışması Nasıl Kolaylıklar Sağlıyor?
Araç arıza teşhisinde endüstri 4.0 çalışması ile hayatımıza giren uzaktan teşhis ile artık uzmanlar teşhis işlemlerini araca gitmeden yapabilmektedir.
Uzaktan teşhis sisteminin gelişmiş özellikleri ile eksper, aracın yanında olmadan dahi araca bağlanarak, araçtaki verileri uzaktan alarak inceleyebilir.
Elde edilen verilere göre arıza tespit edilir ve arızanın giderilmesi için müdahale edilir. Bu da hem zamandan hem de maddi anlmada tasarruf etme imkanı sağlar.
Uzaktan Arıza Teşhis Nasıl Çalışır?
Bu uzaktan teşhis sisteminin çalışma mantığına bakacak olursak çalışma sistemi oldukça basittir.Öncelikle araçta bulunan eobd soketine bir interface bağlanır.
Arayüz sayesinde toplanan veriler sunucular aracılığıyla uzmanlara ve müşterilere iletilir. Bunları yapmak için arayüz, içinde bulunan GPS ve GSM modüllerini kullanır.
GSM modülü m2m teknolojisinin sağladığı özellikleri kullanarak veri akışını sağlar.
Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde ortaya kusursuz bir Uzaktan Teşhis sistemi çıkmaktadır.