Arizatespitcihazi.com sitesinde, hızlı ve güvenli bir şekilde arıza tespit cihazlarına ulaşabilirsiniz . Tıklayarak alışverişe başlayın.

Close
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Tüm Kategoriler
    rocket

    TNT / DHL

    WORLDWIDE SHIPPING
    tech_support

    REMOTE SUPPORT

    CLICK HERE
    best-seller

    TRUSTED SHOPPING

    100% CUSTOMER HAPPINESS
    Filters
    Para Birimi
    Ara

    Otomotiv sektörünü gelecekte neler bekliyor?

    Otomotiv sektörünü gelecekte neler bekliyor?

    Otomotiv Sektörünü Gelecekte Neler Bekliyor?

    Gelecekte Bizi Nasıl Bir Otomotiv Sektörü Bekliyor?

    Otomotiv sektörü, dünyada ekonomiyi etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
    Arabalar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu için birçok alanda oldukça önemlidir. Gelecekte otomobil sektörünün değişmesi kaçınılmazdır.

    Teknolojinin gelişmesi, tüketicilerin değişen talepleri değişimi kaçınılmaz kılmaktadır. Bu nedenlere ek olarak artan karbon emisyonları ve tükenen yakıt miktarları da otomotiv endüstrisindeki değişimi hızlandıran faktörler arasında yer almaktadır.

    Otomotiv Sektörünün Gelecekteki Değişimini Doğrudan Etkileyecek Olan Unsurlar İse Şu Şekildedir;

    Otomotiv endüstrisinde gelecekteki değişiklikleri aslında birçok faktör tetiklemektedir. Bu faktörlerden bazıları diğerlerinden daha fazla öne çıkmaktadır. 

    Bu faktörler gelişen teknolojiye bağlı olarak tüketicilerin değişen talepleri, enerji sürdürülebilirliğinin sağlanması, araçlarda kullanılması amaçlanan bağlantı modülleri, şehirlerin geleceğin beklentilerine göre düzenlenmesi, üretim aşamasının daha akıllı teknolojiler kullanılarak yapılması ve elektrik enerjisine yapılan büyük yatırımlardır. 

    Gelişen teknolojiye bağlı olarak tüketicilerin değişen talepleri: Tüketicilerin talepleri sürekli değişebilmektedir. Bu diğer sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de geçerlidir.

    Enerji sürdürülebilirliğinin sağlanması: Günümüzde içten yanmalı motorlu araçlar daha yoğun olarak kullanılmaktadır.

    Bu araçların emisyonları çevreyi kirletmekte ve atmosfere çok fazla zarar vermektedir. Bunu önlemek için bazı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır.

    Örneğin geçmişte dizel yakıtının etkisini azaltmak için araçlarda dizel partikül filtresi kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Günümüzde motorin ve petrol gibi yakıtların kullanımına son vermek için sürdürülebilir enerjilerle ilgili düzenlemeler yapılmaktadır.

    Günümüzde de bu alanda ki yenilik olarak ise 'yeşil teknoloji' kavramı gözümüze çarpmaktadır. Daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz 'Yeşil teknoloji kavramı' da bu düzenlemelerle ilgili teknolojilerin kullanımını desteklemektedir. Bu nedenle gelecekte sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımının artması kaçınılmazdır.

    Araçlarda kullanılması amaçlanan bağlantı modülleri: Araçlarda veri toplamak için çeşitli bağlantı modüllerinin kullanılması amaçlanmaktadır. Böylece kullanılan bu modüller ile veri toplamak çok kolay olacaktır.

    Toplanan veriler, tüketiciler hakkında veri sağlayarak üreticilerin tüketici alışkanlıklarını daha kolay öğrenmesini sağlayacaktır. Trafik koşulları ve kullanıcı alışkanlıkları sensörler aracılığıyla takip edilerek kullanıcılara daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanmaktadır.

    Kentlerin gelecek beklentilerine göre düzenlenmesi: Kentlerin tasarımları gelecekte önemli ölçüde değişecektir.

    Bu tasarımlar, otomobillerde kullanılacak 'yeşil teknoloji konsepti' teknolojilerine göre yapılacak. Bunun en önemli örneği elektrikli araçlardır.

    Trafikte kullanılan elektrikli araçların yanı sıra trafikte elektrikli araçlara uygun yapılar oluşturulacaktır. Örnek vermek gerekirse elektrikli şarj istasyonları örnek olarak verilebilir.

    Üretim aşamasının daha akıllı teknolojiler kullanılarak yapılması: Üretim aşamasının daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için yapay zeka ve 5g teknolojilerinin yoğun olarak kullanılması hedeflenmektedir.

    Böylece üretimin daha hızlı olacağı tahmin edilmektedir. Bu akıllı teknolojiler ile teknolojik fabrikalar da maliyetleri düşürmek daha kolay olacaktır.

    Elektrik enerjisine yapılan büyük yatırımlar: Dizel ve benzinli araçlar uzun yıllardır kullanılmaktadır. Yoğun kullanımları sonucunda emisyon değerleri oldukça yükselmiştir.

    Artan emisyon değeri, dünyadaki sıcaklık dengelerini büyük ölçüde artırmıştır.

    Bu nedenle bu emisyon değerlerinden dolayı çeşitli kısıtlamalar yapılmıştır. Örneğin Avrupa Birliği, 2035 yılından itibaren içten yanmalı motorlu araçların kullanımını yasaklamıştır.

    Bu haberi duyan bazı otomobil üreticileri 2030 yılından sonra sadece elektrikli araç üreteceklerini açıklamışlardır. Bu durumdan kaynaklı olarak önümüzdeki yıllarda elektrikli araç kullanımının oldukça artacağı ön görülmektedir.

    Teknolojinin gelişmesi, taleplerin değişmesi ve emisyon değerlerinin artması gibi nedenler otomotiv sektöründeki değişimleri kaçınılmaz kılmaktadı

     

    Yorumunuzu bırakın
    ShippingBanner